Bedste gaming tastaturer – Se listen her

Det kan ofte være svært, som det er med alt teknologi, at finde ud af, hvornår man skal udskifte sit nuværende keyboard. Det kan tage lang tid, og det er aldrig nemt at beslutte, men det er uundgåeligt, at dit nuværende keyboard kommer til at holde resten af dit liv.

Vi har derfor valgt at udarbejde nedenstående liste, fordi vi ønsker at hjælpe dig på vej med dit næste køb. Vi har fundet nogle godter frem, hvor vi du helt sikkert vil kunne finde noget, der passer til dine præferencer. Vi skal ikke trække tiden længere, så lad os hoppe ud i det.

HyperX Alloy FPS / 629,- / Se her

Hvis vi skulle nævne ét keyboard, som vores personlige favorit, så skulle det være dette Kingston HyperX Alloy FPS. Det er et lækkert, mekanisk tastatur, som også bliver anvendt af en masse professionelle eSports-spillere, hvilket også bevidner om en knaldgod kvalitet.

Du har måske allerede snuset dig frem til, at de professionelle spillere, der hentydes til, altså spiller FPS-spil, såsom Counter Strike. Det er såmænd også det keyboard, der bliver brugt af selveste Dupreeh, når han træner eller spiller turnering for Astralis-holdet.

Sublimt tastatur

Det er et kæmpe plus, at de har formået at producere et produkt, der bliver brugt af professionelle, da det må betyde, at keyboardet er gennemført til punkt og prikke. Vi har læst op på lektien, og vi kan bekræfte, at du ikke kommer til at mangle noget, hvis du køber et HyperX Alloy FPS.

Det er også vigtigt, at funktionaliteten er i orden, som det skal være høj kvalitet. Vi kender dog alle til HyperX, og der skal ikke herske tvivl om, at forstår sig på kvalitet. Derfor, så er tastaturet udstyret med b.la. Cherry MX Brown switches, som anses for at være én af de bedste i verden.

Simpelt og minimalistisk

Det er et mekanisk tastatur, der er prydet med et meget minimalistisk og simpelt design. Det betyder blandt andet, at tastaturet kun har de mest nødvendige taster. Det er dog værd at notere, at, selvom det er dedikeret til FPS-spil, så kan de også bruges til MMO og MOBA, eller noget tredje.

Det er sågar udstyret med en stålramme, hvorfor det kan klare diverse stød, slag – vi har allerede prøvet at dø på grund af lag – og tasten. Derfor, lad os konkludere. Du får et keyboard, der kan mærke hvert et tryk, hvorfor det vil hjælpe dig med din nøjagtighed og forbedre din responstid.

Detaljer:

Bredde: 35.9 cm

Dybde: 13 cm

Højde: 3,45 cm

Vægt: 900 g

Tastaturteknologi: Mekanisk

Antal taster: 87

Kabellængde: 1,8 m

Corsair K70 RGB Rapidfire / 1284,- / Se her

Vi ville aldrig have haft en komplet liste, hvis vi ikke havde inddraget Corsair. De ligger nemlig ofte i en klasse for sig selv, hvorfor utallige spilmagasiner og eksperter roser, både Corsair, men også dette K70 RGB Rapidfire til skyerne. Der er sågar nogle af magasinerne, der kalder det for det bedste.

Det er heller ikke utænkeligt, at vi har nogle læsere, der elsker Fortnite, og så ville jeg blot fortælle, at dette tastatur bliver brugt af én af Fortnites største stjerner, og én af Twitchs største streamere. I havde nok gættet det, men det er selvfølgelig Ninja, hvis I altså har hørt om ham.

Det ligger i en højere prisklasse

Corsair K70 RGB Rapidfire ligger i den dyrere ende af skalaen, men du får til gengæld også ét af de bedste keyboards, du kan få for penge. Og som tidligere nævnt, så bliver det rost til skyerne af diverse magasiner og eksperter, hvorfor vi også overvejede, om det skulle på førstepladsen.

Vi valgte dog alligevel at give det en fornem andenplads, da prisen skræmmer mange. Det er dog værd at notere, at hvis du er blandt de hardcore gamere, som blot ønsker at blive den bedste af de bedste, så er K70 en meget god kandidat til netop dette. Det kan dog også bruges af casual gamere.

Funktionaliteter

Corsair har valgt at udstyre deres K70-tastatur med Cherry MX RGB Speed, der er de bedste switches, du kan få i dette år. Det er disse switches, der er med til at øge din responstid og præcision. Det er funktionaliteter som denne, der er grunden til, at keyboardet hører til med eliten.

Det er noget, der virkelig kan mærkes, når du spiller. Det er dog ikke det eneste, du kan se frem til, hvis du valg falder på dette tastatur. Det skal også nævnes, at tastaturets byggekvalitet er klasse, og så får du også dedikerede medieknapper, hjul til volumen og baggrundsbelysning og meget mere.

Detaljer:

Bredde: 43.8 cm

Dybde: 16.8 cm

Højde: 2.9 cm

Vægt: 1.08 kg

Tastaturteknologi: Mekanisk

Corsair K95 Platinum RGB / 1589,- / Se her

Corsair, den anerkendte producent, er på banen igen. Vi skal denne gang have fat i deres prisvindende tastatur, K95 Platinum RGB. Vi har måske nogle teknologifans blandt vores læsere, som garanteret har hørt om IGN, TechRadar og PC Gamer, og de har alle givet det topkarakterer.

Det skal derfor ikke komme som nogen overraskelse, at vi naturligvis også vælger at fremhæve dette, som ét af vores udvalgte tastaturer. Det er, ligesom din kammerat ovenfor, måske mest rettet mod dem, der går meget op i deres udstyr, fordi de går meget op i at blive den bedste.

Det kan stærkt anbefales

Vi ville naturligvis ikke fremhæve et tastatur, som vi ikke selv ville anbefale til jer forbrugere. Vi har samme problem med dette, som vi har med tastaturet ovenfor. Vi mener, at det kunne have været vores mest anbefalet, men vi snakker marginaler, når vi endte med ikke at vælge dette.

Og fordi, at det var så tæt på, så betyder det naturligvis også, at dette tastatur oser af høj kvalitet, lækker komfort og funktionalitet. Det har, med andre ord, alt det, du har brug for at for overhånden over din modstander, hvad end det er på riften i League of Legends eller i CS:GO.

Gode, følsomme switches

Vi skal først og fremmest notere, at det naturligvis er et mekanisk keyboard, vi har med at gøre. Derudover, så er tastaturet udstyret med Cherry MX RGB Speed-switches, der bevirker, at du kommer ned på en mekanisk vandring på blot 1,2 mm. Du får ikke bedre end dette.

Vi ved, at mange holder af deres farverig setup, hvorfor det er værd at fremhæve, at det er et RGB-tastatur. Det betyder, at du kan pynte dit setup i lige den belysning du ønsker. Det kommer samtidig med en lækker hvileflade, der støtter din hånd, så du ikke skal købe det separat.

Detaljer:

Bredde: 46.5 cm

Dybde: 17.1 cm

Højde: 3.6 cm

Tastaturteknologi: Mekanisk

Hurtigtaster: 6

Razer Cynosa Chroma / 645,- / Se her

Det er en sjældenhed at støde på en gamer, der ikke kender, eller aldrig har hørt om Razer. De er nemlig kendt over hele verden, for at producere gaming udstyr i allerhøjeste kvalitet, samtidig med, at det er prydet i alle verdens farver, for at give deres produkter et ekstra kick.

Det skal derfor være en selvfølge, at de naturligvis også er at finde på listen. Det første keyboard fra Razer er deres Cynosa Chroma, der har alt, du behøver. Vi snakker stilrent design, vanvittige switches, flotteste RGB, og som du nok har bemærket, så er prisen mere end acceptabel.

Det er yderst velproduceret

Dette tastatur er anbefalet, da de kombinerer stabilitet med lækkert design. Det er samtidig meget lydløst, hvilket skyldes tastaturets switches. Vi ved, at Razer går meget op i deres design, hvilket afspejles i deres RGB-muligheder, hvor du kan vælge mellem millioner af farver.

Razer Cynosa Chroma anses for at være blandt de bedste membran gaming tastaturer, og det er der naturligvis en god grund til – der er faktisk flere gode grunde. Det, som bliver lagt mest mærke til, er dog tastaturets switches, der anses for at være de hurtigste, mest lydløse, du kan få.

Membran eller mekanisk?

Skal man vælge membran eller mekanisk, hvis man går op i gaming og ønsker den bedste performance, man overhovedet kan få? Dét er et spørgsmål, som mange har stillet sig selv, hvorfor der naturligvis kommer utroligt mange forskellige svar på netop dette spørgsmål.

Hvis man skærper det ned til blot dette tastatur mod de mekaniske tastaturer, så vil du finde ud af, at dette keyboard performer næsten lige så godt som de mange high-end, mekaniske tastaturer, hvilket betyder, at du ikke finder et bedre membrantastatur til samme pris.

Detaljer:

Membrantaster

Spildresistent

Slidstærkt design

Razer Synapse

Fuldt programbare taster

Razer Ornata Chroma / 899,- / Se her

Det kan godt være, at der lige har været et Razer-tastatur på listen, og det er godt nok også et membrantastatur, men man kunne bare ikke undlade dette tastatur at finde vej til listen. Det er nemlig blevet kåret til at være det bedste gaming tastatur sidste år af Tom’s Guide og PC Gamer.

Dette er blandt andet på grund af dets lækre design og mecha-membrane switches, at det snuppede førstepladsen. Det er dog naturligvis også grundet dets tårnhøje kvalitet. Det er, som mange af Razers andre produkter, også udstyret med flere millioner farver, du kan justere på.

I en klasse for sig selv

I modsætning til artsfællen ovenfor, så er dette tastatur i en lidt højere prisklasse. Det er dog en pris, der stemmer overens med, hvad du får. Du får den rette kvalitet, og du får den rette mængde udstyr og funktioner, som du nu plejer at få for den slat penge.

Det har dog sine lyspunkter, og ét af de punkter er dets switches, de såkaldte Razer Mecha-Membrane. De har formået at tage det bedste fra de switches, man kender fra de mekaniske tastaturer, hvorefter de har kombineret det med det, man kender fra membran-switchesene.

Det bedste fra begge verdener

Det betyder, at de har taget den lækre føling og hurtige responstid fra de mekaniske switches, og derefter kombineret det med den bløde, polstrede essens fra membran-switchesene. Det resulterer i nogle meget lækre, komfortable, bløde og hurtige switches, hvor det bare ikke bliver bedre.

De har sågar placeret disse switches højt på tastaturet, hvorfor det er ligesom, hvis man spillede på et mekanisk tastatur. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at mange elsker farver. Dette tastaturkan lyse i 16,8 millioner forskellige farver, hvor du naturligvis selv kan bestemme.

Detaljer:

Membrantaster

Middel-høje taster

16,8 millioner farver

Razer Synapse

Mål: 463 x 154 x 31 mm.

Paracon SPECTRA / 299,- / Se her

Hvis man ønsker at vægte sin stolthed for sit land med i sine overvejelser, så er det godt, at dette tastatur fra Paracon er et dansk gaming brand. Det er foruden at være dansk også ét af de mest slgte tastaturer i denne prisklasse. Dette er grundet dets kvalitet i forhold til den lave pris.

Kvalitet er man sikret, når man køber hos Paracon. Det er som sagt dansk, og hvis du er på udkig efter et billigt tastatur, så er dette en god kandidat til netop det. Det er naturligvis med til at forbedre din spiloplevelse, hvorfor kvaliteten betyder utroligt meget.

Billigt kan også være godt

Det er naturligvis et membrantastatur, hvilket afspejles i den billige pris. Den gode pris er dog ikke ensbetydende med, at det ikke er bygget af kvalitetsmaterialer, for det er det. Der skal derfor lyde en kæmpe cadeau til det danske brand, der sætter kvaliteten i førersædet.

Det er et godt tastatur, og du får rigtigt meget for pengene. Paracon SPECTRA er, som tidligere nævnt, et membrantastatur. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at det stadig har en lang levetid. Det kan sågar holde til 10 millioner tryk.

Flere forskellige funktioner

Det gode ved dette tastatur er blandt andet nogle af de funktioner, som de har smidt med i prisen. Du får et dødlækkert LED-lys, der lyser direkte gennem dine taster, hvilket kan hjælpe dig med at se tasterne, hvis du én af dem, der spiller til de sene timer ud på natten.

Det er naturligvis et kablet tastatur, da det ofte ses, at det har en overall bedre performance end de tastaturer, der er wireless. Dette er blandt andet på grund af den mindskede responstid, hvilket er blandt de vigtigste parametre, uanset hvilket spil, du spiller.

Detaljer:

Nordisk layout

Regnbuefarvet LED

Mål: 46,5 x 16,5 cm

105 taster

1,5 meter USB-kabel

10 millioners tryks holdbarhed

SpeedLink PARTHICA / 323,- / Se her

Paracon er naturligvis ikke de eneste, der gør sig i billige tastaturer. SpeedLink er nemlig at finde i samme boldgade, hvor de, ligesom Paracon, også inkluderer flere forskellige funktioner i deres tastaturer. Det har også et flot, men måske noget specielt, design, der ligner noget fra fremtiden.

Det er netop designet, som mange falder for, når det ser dette keyboard fra SpeedLink. Det har ikke super mange funktioner, men det har de funktioner, du havde forventet til denne pris. Det har blandt andet brugerdefineret taster, samt tre forskellige farver, du kan vælge mellem.

God kvalitet

Det er et godt tastatur til prisen, hvor det har lidt flere funktioner, end du havde set ved andre tastaturer i samme prisklasse. Du får hele 93 brugerdefinerede taster, der tillader fri konfiguration, og så er der hele 15 taster, der er frie programbare.

Du får også fem makro-taster i højre side af tastaturet, samt ti taster til styring af lyden. Disse taster er placeret højt på tastaturet, ligesom du ser ved et mekanisk tastatur, hvorfor du komfortabelt kan trykke ned på dem. Der er som sagt også tre forskellige farver, du kan vælge mellem.

Det er et overall godt tastatur

Det ses ofte, at de billige tastaturer ikke duer til noget som helst. Det er dog ikke overraskende, da man ofte får, hvad man betaler for. Dét er dog ikke sagen, når det kommer til SpeedLink PARTHICA, der, med forskellige funktioner og lækkert design, oser af høj kvalitet.

Derfor, så er det samme konklusion, som den af Paracon. Det er billigt, men det er ikke noget, der kan mærkes, når man er i gang med sin session. Det kan bruges til flere forskellige spil, hvorfor man ikke udelukker noget, ved købet af dette keyboard.

Detaljer:

LED-lys

93 brugerdefinerede taster

15 programbare taster

Højtplacerede knapper for præcision

Corsair K55 RGB / 479,- / Se her

Det skal ikke komme som nogen overraskelse, især ikke efter den mængde ros og opmærksomhed, som de har fundet på denne liste, at Corsair naturligvis også er at finde i det lave prisleje. Corsair Gaming K55 RGB kom på markedet som lyn og torden, hvorfor det også vandt flere priser.

Dette K55 RGB-tastatur fra Corsair har formået at slå flere high-end mekaniske tastaturer under flere tests, fordi det er så effektivt, hurtigt og lydløst. Det er noget, der er overraskende for et tastatur i et billigt prisleje, men det er Corsair, der er snak om, så måske ikke helt så overraskende alligevel.

Corsair sætter ny standard

Det er ikke overraskende, at Corsair også er blandt vinderne i den billigere kategori, da de er én af kolosserne på markedet. De har formået at lave et tastatur, som ikke kun er billigt, men som også er af tårnhøj kvalitet. Det ses sjældent, at man har sådan en sammensætning af pris og kvalitet.

Det er dog ikke det eneste, det skal handle om. Det har også en utrolig holdbarhed, lydløse taster og mange funktioner, der alt sammen er med til at bringe Corsair K55 RGB op blandt toppen af listen. Du får her et high-end tastatur, som du ikke ofte kommer til at se til denne pris.

Udstyret med mange funktioner

Det føles i sandheden som et vaske ægte high-end tastatur, som både er robust og yderst lækkert at bruge. Det er samtidig udstyret med RGB-belysning som denne gang er tre-zonet, hvilket resulterer i lys under tasterne. Og blandt tasterne finder du brugerdefinerede og dedikerede medie taster.

Det er blot endnu en af de funktioner, der er med til, at dette tastatur skiller sig ud fra de andre billige tastaturer. Du får også en blød og komfortabel håndledsstøtte, som samtidig er aftageligt. Du får altså et robust tastatur, der er spækket med funktioner, hvorfor det er en testvinder.

Detaljer:

Dimensioner: 480,2 x 166,3 x 34,6 mm

RGB-lys

USB-kabel

Vægt: 822g

ZOWIE by BenQ CELERITAS II / 1089,- / Se her

De fleste kender nok til BenQ, som længe har været på toppen, når det kommer til gaming-mus. BenQ ønsker dog ikke at stoppe ved gaming-mus, hvorfor de tog skridtet videre til tastaturer. Derfor er de også at finde på denne liste, hvor der skal lægges fokus på Celeritas II.

Det er blandt de bedste tastaturer, der er kommet ud dette år. Zowie har valgt at gå med et meget klassisk og tidsløst design, der oser af minimalisme. Det er dog udstyret med teknologi, som du ikke kan få ved mange andre tastatur-producenter. Det er gennemført til punkt og prikke.

Fremragende switches

Dette tastatur fra Zowie er udstyret med optiske switches fra Flaretech, hvilket, til manges undren, kan ligne alle andre switches. Flaretech har dog én kæmpe forskel fra alle andre switches, hvilket er, at de bruger infrarødt lys, der hjælper med at mindste dobbelt tryk eller fejltryk.

Det sker forholdsvist ofte, at man dør grundet et dobbelt- eller fejltryk. Det skal du dog ikke bekymre dig om med disse switches, hvor de i stedet hjælper med at gøre dig mere præcis og fejlfri. De giver også en fortrinlig responstid, hvilket naturligvis også kan være forskellen på liv eller død.

Funktioner i lange baner

Det kommer naturligvis også med LED-baggrundsbelysning som du kan justere på efter eget behov. Det er dog værd at notere, at det udelukkende kommer med det røde lys, der, som tidligere nævnt, dog kan skrues op og ned for, som man helst vil have det.

Det er alt i alt et meget godt tastatur til gamerne derude, som ønsker noget minimalistisk og tidsløst. Det er et tastatur til gameren, der ønsker at blive endnu hurtigere og endnu mere præcis. Det vil i den grad hjælpe dig med at få overhånden mod din modstander.

Detaljer:

Tilslutning: USB + PS/2

Plug & Play – ingen drivers er behøvet

Rød LED-lys

Real Time Response

100% N-Key Rollover

SteelSeries Apex Pro / 1699,- / Se her

SteelSeries har også være en kolos på markedet i lang tid. SteelSeries, ligesom BenQ, er også kendt for deres muse, og ligesom deres SteelSeries Rival 710, så kommer dette Apex Pro-tastatur også med en OLED-skærm, der har flere funktioner, som du kan benytte dig af – både in-game og uden for spil.

Det kan blandt andet bruges til flere in-game funktioner, men det kan også vise, hvilken sang du hører, hvis du ikke ønsker nogle forstyrrelser. Det kommunikerer dog med andre applikationer, hvorfor du vil være i stand til at kunne se b.la dine Discord- og CS:GO-beskeder.

OmniPoint-switches

OLED-skærmen er en fantastisk funktion i sig selv, men du får naturligvis mere for prisen. Du får blandt andet nogle fremragende OmniPoint-switches, der sidder under tasterne. De bevirker, at du opnår den absolut højeste responstid. De er sågar otte gange hurtigere end normale switches.

Dét er i sig selv fantastisk, men for at gøre det endnu bedre, så har du selv muligheden for at indstille dine switches aktiveringspunkt. Det kan være alt fra 0,4 mm til 3,6 mm. Det er sjældent at finde et keyboard, der kan noget, som bare når dette til sokkeholderne.

Apex Pro

SteelSeries har altid haft øje for detaljen. Dette gælder både deres muse, headsets og tastaturer. Og dette tastatur har ét af de lækreste design, som længe er set på markedet. De overlader intet til tilfældighederne, og det hele bliver fuldendt med dets aluminiums-skelet.

Du får også håndledsstøtte med i prisen, som er designet med magnet, hvorfor det er super nemt at tage af og på. Det hele er med til, at det løber op i en højere enhed, og det er ét af de bedste designs, markedet længe har fået fornøjelsen af at se.

Detaljer:

Aktiveringspunkt: 0,4 – 3,6mm

N-Key Roll Over: 104-taster

USB-kabel

Windows- og Mac-kompatibelt

Dimensioner: 43,7 x 13,9 x 4 cm.

Vægt: 971 g

Justerbart RGB-lys

Roccat Vulcan / 1199,- / Se her

Hvis du elsker Tyskland og deres kvalitet, så er Roccat Vulcan en knaldgod kandidat. Det er unikt i sit design, og det adskiller sig fra mange af sine konkurrenter på flere forskellige parametre. Det er kraftfuldt, det er robust og designet er meget lækkert, hvor du blandt andet får lys i alle taster.

Gamere elsker lys. Det er uanset, om vi snakker i mus, headset eller tastaturer. Det giver altid en meget lækker effekt, og effekten er i den grad også flot på dette mekaniske tastatur. Det kan godt se ud til, at det er en smule sart og skrøbeligt bygget, men det er det stik modsatte.

Robust

Roccat Vulcan bliver kaldt ét af de mest robuste tastaturer, der er blevet testet. Det skyldes blandt andet dets metalplade, som både beskytter tastaturet mod slag og tab. Det betyder, at du ikke skal være bange for, at det går i stykker, hvis du enten transporterer det rundt, eller skulle tabe det.

Den omtalte metalplade er ikke blot praktisk. Den ser også super godt ud, og den er med til at give designet et meget lækkert touch. Det er derfor overraskende, at man, allerede nu, kan få Roccat Vulcan til denne pris. Du får utroligt meget for dine penge, hvis du handler hos Roccat.

Titan Switches

Roccat er også kendt for at være én af de producenter, der bygger deres egne komponenter – eller, i hvert fald mange af dem. De har til dette Vulcan-tastatur udviklet de såkaldte Titan Switches, der er designet og udviklet med én tanke i hovedet. De er lavet til gamere, der ønsker præcision.

Det er dog ikke det eneste. Det ses ofte, at mekaniske tastaturer larmer grundet den klikkende lyd, og nogle mennesker kan lide det, andre kan ikke. Det er dog en lyd, du undgår, hvis du køber dette tastatur. Du får også et håndledsstøtte med i prisen, som du kan tage af og på efter eget behov.

Detaljer:

Type: Mekanisk

Titan Switches

USB-kabel

Mål: 462 x 23 x 32 mm

16,8 millioner farver

Razer Huntsman Elite / 1748,- / Se her

Det kan bruges af gamere, men det er også meget godt all-around, og det kommer naturligvis fra Razer. Det kommer med flere forskellige funktioner og indstillinger, så du kan indstille det efter eget behov. Dette er uanset, om du er i gaming-mode, arbejder eller noget helt tredje.

Det har sågar vundet forskellige priser, herunder ”Best in Class” og én ”Choice Award”. Det skal derfor ikke komme som nogen overraskelse, at tastaturet oser af kvalitet, og dets mange funktioner er sublime. Det er et keyboard, som Razer har gennemført til punkt og prikke.

Det er hurtigt

Razer Huntsman Elite er et meget hurtigt keyboard, og det er en meget god kandidat til dem, der ønsker det samme. Det skyldes deres switches, der er ekstremt hurtige. De såkaldte switches kaldes for optomekaniske kontaker, og ja, det lyder som noget af en mundfuld, og det er det også.

Det skyldes, at de har kombineret tastaturets mekaniske taster med optiske sensorer, hvorfor dette keyboard er langt de fleste overlegen, når det kommer til hastighed. Det betyder, at når du trykker på din tast, så sender det med det samme et signal videre til din CPU, hvilket eliminerer responstid.

Det klassiske Razer-design

Razer er kendt for deres farverige design, og dette Huntsman Elite er naturligvis ingen undtagelse. Det er dog ikke lige så prangende, som vi er vant til at se fra Razer, men det kommer med de gængse RGB-lysfunktioner i mange millioner af farver, og så naturligvis også med multimedieknapper.

Det helt gode kommer dog fra noget andet, der er indbygget i tastaturet. Det er Razer Hypershift, hvor, du ved tryk på blot én tast, kan låse op for det sæt sekundære funktioner, der så tilføjes oven på de allerede eksisterende controls. Det er en smart detalje, som Razer kommer med her.

Detaljer:

Type: Mekanisk

RGB-lys

Multimedie-hjul

Mål: 448 x 234 x 361 mm

Opto-mechanical switches

Cooler Master MS120 / 758,- / Se her

Det er lækkert, når noget er billigt, men det er endnu bedre, når det samtidigt er kvalitet. Tillæg dertil, at det heller ikke er særligt avanceret, og så har du faktisk et godt keyboard. Det perfekte eksempel på dette er Cooler Master MS120. Det koster blot 758,- kr., men du får meget for prisen.

Det er et billigt tastatur, men det har ikke holdt det fra at spille med blandt de mere high-end tastaturer, som man blandt andet ser fra Razer, Corsair eller Roccat. Det er høj kvalitet, hvor blandt andet tastaturets taster giver en masse taktil feedback, der blot bidrager til kvaliteten.

Det er nærmest lydløst

Det er tidligere beskrevet på denne liste, hvordan nogle holder af de høje kliklyde, mens man er i gang med en duel i World of Warcraft. Der findes dog også de mennesker, som mest af alt, ønsker et tastatur, som ikke larmer. Cooler Master MS120 larmer ikke, så du kan bare taste løs.

Det bliver dog bedre endnu. Du får også RGB-lysfunktioner med i prisen, som du kan justere efter eget behov. Det kræver ikke noget ekstra software. Det kræver blot, at du trykker på dine shortcuts på tastaturet. Det kan vise alle regnbuens farver, hvis det er dét, du ønsker.

Flot design

De mange lys kan bidrage til et lækkert design, men ligesom med lyden, så er der mange, der ikke ønsker at blive distraheret, mens de gamer. Det er derfor også muligt at nedtone lysene, så det lyser statisk, og ellers kan det slukkes helt. Cooler Master har også været så rare at smide en mus med.

Cooler Master MS120s switches er ikke som på et mekanisk tastatur – men det er meget tæt på. MS120 er udstyret med de såkaldte Tactile Hybrid mem-chanical Switches, hvor hvert tryk giver samme fornemmelse, som den af Cherry MX Switches, men hvor du stadig får den rette modstand.

Detaljer:

Kompakt design

Overdådig belysning

USB-kablet

Medfølgende mus

Mål: 44.1 x 13.25 x 3.8 cm

Vægt: 1.04 kg.

Alienware AW510K / 1265,- / Se her

Dette Alienware AW510K-tastatur ser ikke ud af meget, men sådan en antagelse forsvinder med ét, når man har fingrene på det. Det er af meget høj kvalitet, hvor de blandt andet har haft overskud til at indbygge de lavprofilerede Cherry MX Red-switches, der er tidligere beskrevet på denne liste.

Det kan dog sagtens være, at så meget information har fået disse switches til at ryge i glemmebogen, så det skader ikke, at det lige bliver opfrisket. Det er en sand fornøjelse at bruge Cherry MX Red, hvor du nemt kan hoppe fra tast til tast, da de har sådan en lav aktiveringskraft.

Cherry MX Red

Det er grundet disse Cherry MX Red-switches, at du får et lækkert flow, når du bruger dette tastatur. Det er nemlig muligt at hoppe fra tast til tast, fordi de har sådan en lang aktiveringskraft, at det påvirker ”rejsetiden”. Det har derfor heller ikke problemer med at skifte fra spil til spil.

Det er uden tvivl blandt de bedste keyboards, hvorfor det også er med på listen, da det overgår alle forventninger, som folk måtte have haft. Det har også et meget nedtonet design, hvorfor det også kan bruges til andet end blot gaming-relaterede aktiviteter. Det er yderst alsidigt på dette punkt.

Designet

Dette AW510K-tastatur er produceret af Alienware, hvorfor det naturligvis vil have strejf af futuriske aspekter. Det er noget, der er med til at give tastaturet et sci-fi-look, og som giver det et løft. Det er derfor et ideelt tastatur til den, der ønsker et mere nedtonet look, og som ikke vil distraheres.

Fordi det ikke viser flere millioner af farver, så får keyboardet en form for klasse, der ikke er til at gå galt i byen med. Det kan dog konkluderes, at kvaliteten er evident, når først man begynder at bruge tastaturet, og man virkelig for en føling for det. Det er gennemsyret af kvalitet.

Detaljer:

Cherry MX Red-switches

USB-kabel

Volumen-kontrol

Mål: 46.7 x 15.62 x 2.94 cm

Vægt: 91 g

Corsair K57 Wireless / 599,- / Se her

Det skal ikke være nogen overraskelse, at langt de fleste trådløse tastaturer blive revset, når det kommer til diverse tests, men det ville alligevel være en skam, hvis der ikke blev inkluderet bare ét. Det er derfor heller ikke tilfældigt, at det er Corsair, der bliver udvalgt.

Der er mange, mange gamere, der nægter at spille med et trådløst tastatur, og det er forståeligt. Det er grundet den potentielle ventetid mellem tastetryk og respons. Det er dog stadig værd at overveje for nogle, da de er billigere end de mekaniske tastaturer, der får hovedparten af opmærksomheden.

K57s design

Det er svært at undgå at holde de trådløse tastaturer op mod de mekaniske, men det er noget, der skal gøres. Det er derfor, at Corsair K57 RGB er udvalgt til netop dette. Det er ét af de bedste tastaturer, der er blevet testet. Det er komfortabelt, taktilt, og så er pålideligt.

Det kan godt være, du mister dine mekaniske switches, men dette Corsair K57 RGB-tastatur viser, at det ikke er alt, man har brug for, for at imponere. Det er også et perfekt keyboard til dem, der elsker farvespillet i deres tastatur, hvor dette lyser 60% lysere end sine konkurrenter.

Funktioner

Det er dog ikke ved ovenstående, at det står ud – ikke alene på grund af ovenstående, i hvert fald. Det har membran-taster, der er lige så behagelige at bruges som det fra de mekaniske tastaturer. Det er dog uden den høje ’klik’-lyd. Det kommer også med medieknapper og makrostaster.

Corsair K57 RGB vil være en perfekt kandidat for dem, der ikke ønsker et højlydt tastatur, men derimod et, der er meget lydsvagt. Det kan også være, at du ikke anser dig selv som værende den mest hardcore gamer, hvorfor du blot ønsker et trådløst tastatur til noget casual spilleri.

Detaljer:

Lydsvagt

Flere forskellige funktioner

Kraftige RGB-lys

Vægt: 950 g

Logitech 6915 Wireless / 1690,- / Se her

Det var nødvendigt at inddrage endnu et trådløst keyboard. Det er noget, som kun tiden vil vise, men det er ikke utænkeligt, at et tastatur som dette, er fremtiden af gaming-tastaturer. Det er set ved både headsets og mus, at de gradvist bliver mere og mere trådløst i løbet af de sidste par år.

Dette Logitech 6915-tastatur viser, hvordan det vil kunne lade sig gøre med gaming-tastaturer. Det viser det endda uden at miste sin æstetik. 6915-tastaturet er meget flot at se på, hvor det samtidigt er meget tyndt, hvilket blot bidrager til det meget flotte design, som Logitech kommer med.

Funktionaliteter

Det tilsluttes naturligvis ved hjælp af Bluetooth. Det betyder dog ikke, at du kommer til at opleve en øget responstid, hvis man tænker kontra dit mekaniske, trådet tastatur. Logitech 6915 er meget hurtigt, og det opfanger alle signaler, for at eliminere downtime, hvilket er ønskværdigt.

Det er også gode switches, Logitech har fået inkorporeret i dette tastatur. Det bliver naturligvis kombineret med lækkert RGB-lys, hvorfor tastaturet ikke blot er komfortabelt, men også lækkert at se på. Logitech har haft øje for detaljen, og det er ikke til at overse.

Det trådløse aspekt

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det ligger i den højere ende af prisskalaen. Du får dog meget for dine penge, herunder det flotte RGB-lys, og så betaler man ofte mere for, at det skal være trådløst. Det kan godt tyde på, at i denne højteknologiske verden, at dette er fremtiden.

Der er nemlig flere og flere, der skifter til et trådløst tastatur, da det først og fremmest er meget nemmere at have med at gøre. Det sparer dem samtidig for utroligt meget rod i form af diverse ledninger. Og hvis det fortsætter i samme stil som dette, med lav responstid, så ser det lyst ud.

Detaljer:

Trådløst

Smukt design

Robust

Diskrete medietaster

Razer BlackWidow Lite / 940,- / Se her

Dette tastatur fra Razer er blandt de mest versatile keyboards på denne liste. Der er bare noget magisk over et design som dette, der oser af minimalisme. Det er flotte, rene linjer, og simpelt, hvidt lys. Razer BlackWidow kommer også med Razer Orange Switches, der også skinner i gennem.

Razer havde planer om, at dette BlackWidow Lite-tastatur skulle bane vejen for en ny tid, hvor gaming-tastaturer også skulle kunne bruges til f.eks. arbejde, og tager man et kig på tastaturet, så kan man med det samme se, hvad de mener, og hvor de kommer fra.

Gennemført tastatur

Det er en perifere enhed, som er meget ligetil, og så er det samtidigt relativt billigt. Det er ét af de mest undervurderede produkter, der er blevet produceret af Razer. Det kan være, at det er fordi, at Razer plejer at være mere højlydte, hvad deres produkter angår, og dette så er fløjet under radaren.

De gamere, der elsker lyden af at trykke på sit tastatur, vil føle sig hjemme med dette tastatur. Du vil hurtigt kunne høre den elskede klik-lyd, når du trykker på tasterne. Det er dog også muligt at dæmpe dem, hvis du installerer en række O-ringe. De er inkluderet, men det tager lidt tid at installere.

Kan bruges til meget forskelligt

Det bliver beskrevet, at dette keyboard er ét af de mest versatile, der er blevet testet. Det hævder flere forskellige sider, herunder altid-troværdige, Tom’s Guide. Det kan nemlig bruges til hvad som helst. Det er uafhængigt af, om du skal til at starte på en gaming-session, eller du skal arbejde.

Det er igen hér, at det diskrete design kommer ind i billedet. Det betyder, at hvis du ikke lige har andet liggende, så kan du også sagtens tage dit BlackWidow med på kontoret. Du er dog nødsaget til at lave uden en mediebjælke på tastaturet, men det opvejes i den grad andre steder.

Detaljer:

Diskret design

Ikke for dyrt

USB-kablet

Mål: 36.1 x 13.3 x 3.62 cm

Vægt: 660 g

Patriot Viper V765 / 680,- / Se her

Patriot Memory vil mange nikke genkende til, er mere kendte for deres RAM, end de er for deres accessoires. Det er dermed ikke sagt, at deres Viper V765-tastatur ikke er fremragende. Det giver den helt rigtige fornemmelse i fingrene, og så er det også yderst attraktivt at se på.

Det hele bliver dog bedre, når man kigger på prisen. Det er nemlig uhyre billigt, taget i betragtning af, hvad du får for prisen. Der skal derfor ikke herske nogen tvivl om, hvorfor mange af verdenens gamere har valgt netop dette tastatur til at være deres trofaste følgesvend.

Kailh Box White-switches

Det er såmænd også blandt de eneste masseproducerede keyboards, der gør brug af Kailh Box White-switches, som er hurtigere end de blå og grønne. Det er grundet dets hurtigere responstid på dit tryk på 3,6mm, hvorimod de blå og grønne kræver 4mm. Og dette for blot 680,- kr.

Der er mange, der kalder dem for de mest behagelige taster, de har prøvet. De er dog også lydhøre, men med en behagelig klik-lyd. Kailh Box White-switches er alene grund nok til at købe dette tastatur, men det har også et meget lækkert design, som blot gør det endnu bedre.

Design

Det er et meget flot tastatur, der kommer med en aluminiumsoverfalde, der har fået tilspidset dets kanter, hvorfor det får et sci-fi-look, som man finder utroligt lækkert – der er næsten noget rumskib over det. Det er naturligvis kombineret med de livlige RGB-lyseffekter, som du selv kan justere.

Du får naturligvis snesevis af forskellige lyskombinationer, hvor du har muligheden, for at skabe dine helt egne farvemønstre, der passer til dit behov, eller der passer til dit spil. Der findes også en Viper-software, men det er ikke noget, der skal gås i dybden med hér. Du kan bruge lysene uanset.

Detaljer:

God pris

Slankt aluminiumsdesign

USB-kabel

16,8 millioner farver

MSI Vigor GK50 / 767,- / Se her

Der findes mange spil, hvor der skrives mange ord i minuttet, og derfor har MSI valgt at producere dette keyboard, der er til dem, der prioriterer at skrive. Det er som at skrive på en skrivemaskine, med de høje klik, hvilket stammer fra de meget gode Kailh Choch-switches.

Det har også en meget lav responstid, hvorfor dine fingre vil komme til at bevæge sig endnu hurtigere, end de allerede gør. Det er et meget godt tastatur, hvis man ikke ønsker at sprænge budgettet på et high-end keyboard, som f.eks. Razer Huntsman eller Roccat.

Yderst flot design

Det har ikke det mest voldsomme design i verden, hvilket heller ikke var noget, man just havde forventet fra en producent som MSI. De har altid gået meget op i det rene look, hvilket de også har taget med sig hér. Det er de flotte, rene linjer og nedtonede look, der får det til at gå rent hjem.

Det bidrager naturligvis også til designet, at du har mulighed for at indstille din RGB-lyseffekter. Det ses forholdsvist ofte, at mange bruger uhyggeligt meget tid på at finde det rette farve-setup til deres keyboard, men du skal ikke være bange for, at der ikke er farver nok at lege med hér.

Ikke særligt dyrt

MSI havde længe problemer med, at deres software ikke kunne downloades, men det problem skulle siden være blevet løst. Det er derfor også vigtigt at have i mente, at det ikke er det dyreste tastatur i verden, hvorfor du måske vil lægge mærke til, at der mangler nogle funktioner.

Der findes dog også et hav overflødige funktioner, som man i realiteten ikke har brug for. Det, der tæller mest, vil altid være følelsen, du får, nu dine fingre rammer tasterne, og du virkelig elsker det. Det er sådan en følelse, du får med MSI Vigor GK50, som virkelig får dig til at føle nostalgien.

Detaljer:

Gode taster

God pris

Stærkt kabel

Kailh Low Profile

Mål: 43.5 x 14.1 x 3.4 cm

Vægt: 700 g

Das Keyboard X50Q / 1190,- / Se her

Vi kigger nu mod den anden side af kloden, hvor det nu er tid til at kigge på japanske Omron. Das Keyboard X50Q er et forbløffende tastatur, der har et premium build, hvorfor det er utroligt høj kvalitet. Du får meget for dine penge, hvis du ender med at købe dette tastatur.

Det har æstetikken kørende, hvor mange skriver, at dets look at undervurderet, da det udstråler klasse. Det skyldes blandt andet dets aluminiumsplade, der både tilføje lidt vægt, men det giver også en luksusfølelse, der endda går helt ud til dine fingerspidser. Det er gennemført til punkt og prikke.

Høj klasse

Omron, som en håndfuld andre producenter, forstår sig virkelig for æstetik. Det er noget, de har meget fokus på, hvilket der ikke skal herske tvivl om, at de også har haft med dette keyboard. Det udstråler klasse, og det vil stå rigtigt skarpt på dit skrivebord – det vil nok endda pynte på det.

Det er også muligt at putte dit keyboard i gaming-mode, hvor du har muligheden for at deaktivere Windos-tasterne, så du ikke trykker på noget, du ikke ønskede. Det er små detaljer som dét, der er med til at gøre dette keyboard til ét af de bedste, der er blevet testet af de forskellige magasiner.

Solidt tilbehør og gode funktioner

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at mange hader kabler, da det enten skal sidde i vejen, og det kan få dit set-up til at se noget so rodet ud. Det skal du dog ikke bekymre dig om her, da du får et to meter langt kabel, der ikke blot rækker til din PC, men som samtidig er flettet.

Det er også muligt at modificere dine taster, så de passer efter dine behov, og oprette en hulens masse genveje, hvilket er noget, som mange holder af. Der medfølger også et håndledsstøtte, hvilket vil sige, at det næsten har hele pakken, hvorfor utroligt mange, har valgt dette tastatur.

Detaljer:

Gamma Zulu-switches

Aluminium bygget

Lækkert RGB

Flettet USB-kabel

Full N-Key Rollover

Det var listen

Det var så den liste, der var blevet udvalgt på baggrund af eksterne testere. De er blevet vurderet ud fra diverse kriterier, herunder pris, taster, switches, størrelse og udstyr. Det er ikke nogen officiel liste, men derimod lavet ud fra vurderingerne fra de eksterne testere.

Det er en liste, der er blevet udarbejdet, for at give danske forbrugere den bedste mulige vejledning om gaming-tastaturer. Det er dog stadig vigtigt at have i mente, at denne liste ikke er officiel, men derimod baseret på grundig research, udarbejdet af diverse spilsider og spilmagasiner.

Disclaimer

Det er igen vigtigt at nævne, at vi hos Gaming-nyt.dk, ikke har lavet disse tests. De er baseret på eksterne vurderinger, der er givet af eksperter fra spilmagasiner og spilsider, men også forbrugernes vurderinger, som kunne finde på at skrive en anmeldelse af det tastatur, de nu må have købt.

Hvorfor skal man købe et gaming-tastatur?

Hvis du er blandt dem, der elsker at spille computerspil, så vil et gaming-tastatur altid være en god idé. Det er nemlig skabt til netop dét formål, da det vil forbedre og optimere brugerens oplevelse. Det kan ske ved hjælp af design, flere taster, men det kan også være det helt nye switches.

Hvis du ønsker at opnå en fordel over dine modstandere, så skal du anskaffe dig et gaming-tastatur, da det bliver ét af de vigtigste våben, du har i dit arsenal. Du vil dog hurtigt finde ud af, at du skal til at vælge, hvilket type tastatur, du ønsker, hvor du både kan vælge mekanisk og membran.

Hvad er forskellen på mekanisk og membran?

Det første tastatur, der tages udgangspunkt i, vil være membran-tastaturet. Det er nemlig det mest normale tastatur, og det er blandt andet dem, du vil se på diverse kontorer. Det er de tastaturer, der bliver brugt af flest, eftersom de ofte koster det halve – hvis ikke mere – af et mekanisk tastatur.

De er samtidig udstyret med nogle gummidutter, der sidder under tasterne, og under disse dutter sidder der to elektriske membrankredsløb oven på hinanden. Der er et lille mellemrum mellem disse to kredsløb, og når du trykker på en tast, så lukkes mellemrummet, og dit tryk er registeret.

De mekaniske tastaturer, derimod, har – som navnet antyder – mekanik i tastetrykket i stedet for et membrankredsløb. Der vil dog være forskel på mekanikken, alt afhængigt af, hvilket tastatur du vælger. De har også en lavere responstid end et membran, hvilket er uhyre vigtigt for mange.

Fordele og ulemper ved membran

Fordele ved membran-tastaturer:

 • Billigt
 • Støjsvagt

Ulemper:

 • Du kan ikke mærke tastetrykket
 • Tasterne føles billige
 • Ofte ikke samme kvalitet som mekanisk

Fordele ved mekaniske-tastaturer:

 • Ofte meget god kvalitet
 • Lækkert tastetryk
 • God føling helt ude i fingerspidserne

Ulemper:

 • Det vil ofte være dyrere
 • Det larmer mere
 • Kræver lidt tilvænning

Størrelses guide

I har måske opdaget, at gaming tastaturer, hovedsageligt de mekaniske, kan findes i mange forskellige størrelser. De tre mest normale er de nedenstående;

 • Fuld størrelse – 100%
 • TKL – Tenkeyless – 80%
 • 60%

Det er naturligvis op til personlig præference, hvilken størrelse, man skal vælge. Det bliver dog ofte anbefalet, hvis du skal game, at du vælger det mindste, du kan slippe afsted med. Det giver dig mere plads til din mus, og så er der ikke så langt fra tast til tast, hvilket udelukkende er godt.

Switches

Der er blevet skrevet meget om switches, og det er ikke uden grund. De er nemlig grunden til, at mekanisk tastatur, rent faktisk er mekanisk. Det er dem, som tidligere nævnt, der registrerer, hver gang du taster på dit keyboard. Der er også blevet nævnt flere forskellige switches, herunder:

 • Cherry MX Brown – taktil
 • Cherry MX Blue – clicky
 • Cherry MX Red – lineær

Taktile switches

De taktile switches læner sig op ad de clicky switches. Du får fysisk feedback, når du taster på dit keyboard, hvilket mange godt kan lide, men du får dog ikke den klikkende lyd, som du ellers ville have gjort, hvis du havde clicky switches. Det hér er typisk et spørgsmål om præference.

Clicky switches

Det er nemmest at genkende clicky switches, da de netop har den her klikkende lyd, når du taster på dit tastatur. De afgiver ikke blot et klik, men du får også feedback. Det kan være yderst tilfredsstillende at skrive på et clicky tastatur, da det giver nogle skrivemaskine-vibes.

Der er dog også mange, der selv – eller er blevet tvunget af forældrene – til at vælge de clicky switches fra. Det er ikke overraskende, at mange finder høje klikke-lyde irriterende, og der skal ikke herske tvivl om, at du muligvis har sådan en type person i din husstand.

Lineær switches

De lineære switches er meget ligetil. De larmer ikke, og det er der naturligvis mange, der godt kan lide. Som nævnt ovenfor, så er der måske en i din husstand, der ønsker at få en god nats søvn, men som finder det problematisk, når det eneste de hører, er et keyboard der bliver tastet højlydt på.

Skal man købe trådløst eller kablet?

Hvis du er blevet overtalt til at købe et nyt gaming-tastatur, efter at have læst denne liste, så er næste skridt at finde ud af, om du ønsker, det skal være trådløst, eller om det skal være kabel. Det er naturligvis et spørgsmål om personlig præference, men der er dog forskellige faktorer, der er i spil.

Det trådløse tastatur er oplagt, hvis du ønsker et rent, overskueligt skrivebord. Det er til dem, der hader at se på ledninger, der ligger og flyder over det hele. Det er dog sådan med de trådløse, at de vil have en længere responstid end de mekaniske, hvorfor mange ikke vælger et trådløst tastatur.

Det er også et spørgsmål, der afhænger af, hvad du har tænkt dig at bruge keyboardet til. Det kan være, du ikke blot skal bruge det til at game, men måske også til noget arbejde, og så er det trådløst oplagt. Det hele afhænger af, om du kan leve med en lidt langsommere responstid.

RGB-lyseffekter

De mange gaming-tastaturer, som i dag bliver produceret, vil ofte give dig muligheden for at skifte mellem mange millioner af farver, så du kan give dit keyboard et lækkert touch. Det er med til at give det et fuldendt look. Det er igen op til personlig præference, om det er noget, man vil bruge tid på.

Der er nemlig også mange, der ikke ønsker at spille med et tastatur, der lyser kraftigere end din nattelampe, da de bliver distraheret mens de spiller. Det er derfor ofte muligt at skrue ned for lyset, og du vil sågar også have muligheden for at slukke det helt. Det tillader de fleste modeller.

De gode brands, du skal holde øje med

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er brands, der har flere modeller med end andre på denne liste. Det skyldes, at formålet med listen, er at give de danske forbrugere den bedst mulige købsoplevelse, og der er bare brands, der er bedre end andre til at producere tastaturer.

Corsair

I har nok bemærket, at der er en håndfuld Corsair-tastaturer med på denne liste. Det skyldes, at Corsair, der blev grundlagt i 1994, er en pioner, når det kommer til gaming-tastaturer. De er i en konstant udvikling og de producere ofte nye tastaturer, hvorfor de har vundet utallige priser.

SteelSeries

Det skal ikke komme som nogen overraskelse, at danske SteelSeries også er at finde på denne liste. De arbejder på en mission, der vil se dem skabe de bedste produkter, der henvender sig til de mest hardcore gamere. De introducerede Icemat for noget tid siden, og de har reddet på bølgen siden da.

De designer, producerer og udvikler noget af det bedste udstyr, du vil kunne finde på markedet. Dette gælder naturligvis deres keyboards, men også deres headsets og mus. De forbliver blandt verdenselite, og de vil højst sandsynligt forblive i den rangering i de næste mange år.

Razer

Det er næsten selvsigende, at Razer også finder vej til denne liste. Der er ét af de største brands, vi har i verden, og deres logo er blandt de mest genkendelige af gamere. De har også vundet et hav priser, som blot bevidner om, hvor dygtige de er til at producere high-end gaming udstyr.

HyperX

I kender måske HyperX, da de laver nogle af de bedste headsets i verden. De startede dog ud med at lave USB-flashes mm., hvor de arbejdede sammen med Kingston. De har fortsat rejsen, og de tog springet ud i keyboards, hvilket har vist sig at være det rette at gøre.

Du skal rense dit keyboard

Det er vigtigt, at du husker at vedligeholde dit tastatur, hvis du ønsker, at det skal holde i flere år. Derfor, så er det vigtigt, at du husker at gøre det rent af og til. Det kan nemt gøres med isopropylalkohol, men det nemmest er at anskaffe sig et rensekit, som både er effektivt og hurtigere.

Du starter ud med at fjerne ledningerne, hvorefter du skal afkoble dit tastatur. Derefter kan du vende tastaturet på hovedet – gerne over en pose – så alt det løse skidt falder ud. Du kan en støvsuger til at fjerne det sidste skidt, hvorefter du tørre tasterne af med en fugtig klud.

Igen, hvis du ønsker, at dit tastatur skal kunne bruges i flere år, så skal du undgå at spilde væsker i dit tastatur. Det er én af de mest hyppige årsager til, at tastaturet går i udu. Hvis du ønsker at give dine taster nyt liv, så kan du løfte dem af med en skruetrækker, hvorefter du kan rense dem.

Husk at tage et billede af tasterne

Hvis du finder det nødvendt at løfte dine taster af, for at gøre det helt rent, eller for at blæse med trykluft, så husk at tage et billede af dine taster, så du kan huske, hvordan de skal sidde. Det er ofte nemmest, hvis du undgår at fjerne de store taster, da de kan være svære at sætte fast igen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *