De bedste gaming mus – Se listen her

Foto: Shutterstock

Det kan være svært for mange at vælge en ny mus, da der skal tages højde for mange faktorer. De kommer i mange former, udtryk og med forskellige antal knapper. Det kan tjene dig godt i mange spil, hvis du har et ekstra sæt knapper på din mus, men det hele ender ud i personlig præference.

Der er også stor forskel på en gaming mus og en standard mus. Det giver ikke meget mening at parre en gaming mus med en standard bærbar computer. Det gælder også omvendt, hvis du har investeret i et godt grafikkort,gaming tastaturog det hele tage hele gaming computeren.

I og med, at det handler om, hvilken mus, der passer bedst i netop din hånd, så kan det svært at udarbejde en liste, der beskriver de bedste gaming mus. Det er dog lykkes, hvor der er taget udgangspunkt i greb, musens følsomhed, switching og DPI. I kan finde listen nedenfor.

Razer DeathAdder Elite / 499,- kr. / Se her

Razer er, ligesom for deres keyboards og headsets, også blandt mastodonterne, når det kommer til deres gaming mus. Der findes et hav af versioner af DeathAdder-modellen, som også klarer sig godt på markedet, men Elite-version lever op til alle forventninger og har de nødvendige funktioner.

DeathAdder musen er én af Razers flagskibs modeller. Razer, da de udgav den første DeathAdder-mus, var med til at ændre måden, hvorpå man tænkte og udviklede gaming udstyr. Det skal derfor ikke komme som nogen overraskelse, at Razer DeathAdder også er at finde på denne liste.

Den er proppet med specifikationer

Noget, der er med til, at denne mus finder vejen til denne liste, er, at den er proppet med gode og aktuelle specifikationer. DeathAdder er såmænd også Razer Synapse-aktiveret, hvilket er Razers software. Det betyder, at den vil gemme dine indstillinger, uanset hvor du logger ind med din mus.

Der findes også et hav af andre funktioner, hvor du blandt andet kan ændre din DPI med blot ét klik. Det kan være rart, alt afhængigt af, hvilken situation du befinder dig i. Det er musens 5 programbare knapper, der gør, at du kan aktivere denne funktioner, når du har behov for det.

Favorit blandt professionelle

Razer DeathAdder bliver også brugt af et utal af professionelle gamere. Det skyldes blandt andet ovenstående funktioner, men det går også hånd i hånd med dets udvalg af millioner af farveindstillinger. Det kan også skyldes, at musen er utroligt let, hvorfor den nemt kan rykkes rundt.

Det kan være noget, der ikke har den største betydning for nogle, men rullehjulet på Razer DeathAdder er noget af det bedste, de længe har formået at udgive. Det er en mus, der har fået fantastiske anmeldelser, hvorfor den naturligvis skal fremhæves på denne liste.

Detaljer:

16000 DPI

Kabellængde på 2.1 m.

Razer Synapse

Chroma-belysningssystem

Programbare knapper

Antal knapper: 7

Logitech Spectrum G502 / 699,- kr. / Se her

Det kan godt være, at den ovenstående Razer DeathAdder har det, man kalder for et basic design. Logitech Spectrum G502 kan dog prale af det stik modsatte, da det har det mest unikke design af dem alle. Logitech forstår, at selvom vi alle er gamere, så er vi alle forskellige.

Logitech Spectrum G502 kan indstilles efter dine personlige behov, og et godt eksempel på, hvor justerbar musen er, så kan du f.eks. justere den optiske sensor, der er universel, så den kan indstilles til alle overflader, du kan komme i tanke om. Det er en fed detalje, der falder i god smag hos mange.

Den mest personlige mus

Skulle man fremhæve ét af denne mus’ mest fantastiske egenskaber, så er det noget så simpelt som dual-mode scroll knappen, der hjælper med præcis navigation. Spectrum G502 er også udstyret med 5 vægtlodder, der alle kan placeres forskellige stedet på musen, for at give den perfekte balance.

Det må siges, at det er et kæmpe plus, at det kan tilpasses til den enkelte spiller. Det bevidner i sandhed om en kæmpe kvalitet. Spectrum G502 har et design, der oser af kant. Logitech rammer plet med måden, at det ikke er svært at se, at det er en mus, der er tilegnet gamere.

Den har et hav af funktioner

Det første, man lægger mærke til, når man har musen i hånden, er dens mini rulle og gummiagtige sider, der bevirker, at du har et fast greb om musen. Det, kombineret med farverne, og det ergonomiske design, resulterer i en yderst interessant æstetik – det er en fryd for øjet.

Du får hele 11 programbare knapper, som du naturligvis kan indstille, efter netop dine behov. Det kan også svinge meget, hvad du har behov for, alt afhængigt af, hvilket spil, du spiller. Hvis du har behov for flere makroer og bindings, så er det også muligt, og det kan gemmes på profiler.

Detaljer:

Programbare knapper: 11.

Universel sensor.

5 vægtlodder.

DPI’en kan justeres med ét tryk.

Logitech G Pro Wireless / 929,- kr. / Se her

Det er noget, man alle kender. Det er ferie. Du har alverdens tid til at spille. Det er dog ét problem. Du har ikke den rette mus. Logitech G Pro Wireless kan klaret presset af de lange sessions, alt imens det har et lækkert design, men også har en masse funktioner, der kan bidrage til din performance.

Det er nemlig vigtigt, at man har en gnidningsfri mus, hvis man ønsker at have en god session. Du vil ikke få noget glæde ud af spillet, hvis det ikke fungerer, som det skal. Noget, der er med til at gøre en sessions gnidningsfri, er en trådløs mus, og det er lige dét, Logitech kommer med hér.

Ingen overflødige ledninger

I og med, at musen er trådløs, så vil du slippe for besværet, med at kæmpe med diverse ledninger. Det er med til at give dig en bedre bevægelsesfrihed og ydeevne. Det er noget, der er vigtigt for alle gamere, hvorfor Logitech har gjort, at denne mus kan bruges af venstre- og højrehåndede.

Der er derfor ingen begrænsninger for, hvem der kan bruge musen. Det bevirker, at den er utroligt nem at have med at gøre, og så er det også en oplagt kandidat, hvis du og dine kammerater holder LAN, eftersom dit set-up vil blive simplificeret af at have færre ledninger at bekymre dig om.

Lynhurtig responstid

Og dét er ikke en underdrivelse. Den er trådløs, men den har en svartid på 1 ms, hvilket vil sige, at du ikke vil støde på komplikationer, når du spiller. Det er dermed en yders kvalificeret kandidat, når du skal have din næste gaming mus. Derudover vejer musen blot 80 gram, hvorfor den nemt kan rykkes.

Du får også programbare knapper, hvilket altid kan benyttes under spil. Det er naturligvis også muligt at vælge mellem et hav af farver – 16,8 millioner, for at være præcis – som du kan justere efter eget behov. G Pro Wireless er også udstyret med ARM 32-bit processor og DPI kontakt.

Detaljer:

Højre- og venstrehåndet.

Trådløs

Mål: 6,35B x 12,5D x 4H cm.

Vægt: 80 gram

Indbygget flash hukommelse

5 profiler

16,8 millioner farver

Razer Mamba Elite / 749,- kr. / Se her

Razer Mamba, ligesom G Pro Wireless ovenfor, vil også kunne findes i den dyrere ende af spektrummet. Du vil hurtigt kunne se, at Mamba ikke har lige så mange funktioner, som eksempelvis musen ovenfor, men tilpasningsmulighederne er med til at gøre prisen mere medgørlig.

Det er dermed ikke sagt, at du ikke får en masse smarte funktioner, for det gør du. Razer Mamba har stadig alle de nødvendige funktioner, som en gamer kunne drømme om. Du kan programmere musen til ethvert spil i softwaren, hvorfor du får en fleksibel mus, som også har 16000 DPI.

Den har meget at byde på

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Razer ved, hvad de laver. Det er noget, de ofte beviser, og noget, de har bevist med deres Mamba-model. Det er derfor ikke overraskende, at det er Razer, der bringe en mus, der kan bruges trådløs og kablet, men uanset valget, har en hurtig reaktionstid.

Razer Mamba har også formet meget ergonomisk, hvorfor din hånd ikke vil få ondt, og du dermed kan game non-stop i flere timer. Det reducerer nemlig belastningen på håndfladen og fingrene. Og netop fordi, du kan game så meget, så er det godt, at musen har en holdbarhed på 50 millioner klik.

Mamba tager dig til farve-himlen

Razer Mamba tager lyseffekter til et helt nyt niveau. Den er blandt andet udstyret med 20 lyszoner, der er fordelt over hele musen, hvilket bidrager til en gamingoplevese uden lige. Razer Mamba er naturligvis også udstyret med et vælg af farver, hvor du kan justere mellem 16.8 millioner farver.

Derfor, for at konkludere, så er musen i den dyrere ende af spektrummet – eller skulle man sige farvespektrummet, – hvorfor mange bliver skræmt. Det har dog en masse funktioner og specifikationer, der opvejer prisen. Razer ved, hvad de laver, og Mamba er en manifestation af dette.

Detaljer:

Dual sensorsystem

Razer Synapse

Vægt: 96 gram

Dimensioner: 12,5 x 6,99 x 4,33 cm

Programbare knapper: 9

16.000 DPI

Advanced Optical Sensor

SteelSeries Rival 600 / 610,- kr. / Se her

Danske SteelSeries har længe været en kolos inden for gaming markedet. Og hér er der tale om én af de bedste gaming mus, du kan få. Det er deres Rival 600, der har et revolutionerende sensorsystem, der kaldes for TrueMove3+. Det er en mus, der tog markedet med storm og satte en ny standard.

Det skal derfor ikke komme som nogen overraskelse, at musen har vundet et hav af priser, herunder bedst mus til gaming af TechRadar. Rival 600 er også blevet anerkendt af flere forskellige forbrugsmagasiner, der giver den meget positive kommentarer med på vejen.

Toppen af poppen

SteelSeries støber deres navn på toppen af markedet, så de altid vil være at finde. Det er med god grund, at denne mus har fået så prangende anmeldelser. Den har blandt andet et banebrydende dual sensorsystem, som kombinerer reel 1 til 1 tracking og en innovativ lift off distance detection.

Det giver dig mulighed for at styre din mus, selv når den er løftet fra musemåtten. Det bliver kombineret med en justerbar vægt, samt nogle programbare side-knapper, som du kan indstille efter dine behov. Det er ikke mange gaming mus, der kan tilbyde det samme til denne pris.

Personlig mus

Det er en mus, som i den grad lever op til de tårnhøje forventninger, der er blevet forudbestemt af diverse spilsider og spilmagasiner. Det er, som sagt, ikke mange gaming mus, der kan prale af så mange funktioner, og et så innovativt sensorsystem som SteelSeries Rival 600.

Det er også en meget alsidig mus, der kan bruges til mere end blot at spille. Det er nemlig værd at notere, at musen ligger så godt i hånden, at du ikke kommer til at anstrenge noget som helst. Det er derfor muligt at arbejde, og så derefter gå direkte over i en gaming-session.

Detaljer:

Godt sensorsystem

Kabling

12.000 CPI

Vægt: 128 gram

Corsair Dark Core RGB / 780,- kr. / Se her

Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, om du vil have en trådløs, eller om du vil have en kabeltilsluttet mus, så er Corsair Dark Core RGB den perfekte kandidat. Det er nemlig en mus med mange egenskaber, hvor én af dem er, at den både kan bruges trådløst, men også med kabel.

Du får en ledning på 1,8 meter med, der kan tilsluttes via USB. Du får dog også muligheden, for at bruge musen gennem en trådløs forbindelse. Det giver dig friheden til at skifte, afhængigt af, hvilken situation, du befinder dig i. Du vil også blive glad for at høre, at musen kan oplade uden ledning.

Den er meget følsom

Det er en optisk-styret mus, som er yderst følsom for bevægelse. Den følsomme bevægelse kombineres med en sikker og dygtig ergonomi, hvilket viser sig i musens høje DPI på 16.000. DPI er en forkortelse af Dots Per Inch og betyder, hvor følsom musens sensor i realiteten er.

Det er dermed sagt, at en høj DPI som denne, vil bevirke, at du kan bevæge dig minutiøst. DPI er dog op til personlig præference, da mange føler, at en høj DPI er vanskeligt, da det kan nedsætte din præcision, hvis man spiller FPS. Det problem bliver imødekommet ved selv at kunne justere.

Kvalitet i førersædet

Det er altid vigtigt, at man har det rette udstyr. Dette er uafhængigt af, om man er en hardcore gamer, eller om man blot er en hobby-spiller. Dark Core RGB ligger også i den dyrere ende af skalaen, hvorfor man naturligvis skal kunne sætte krav til kvaliteten samt præstationen.

Det skal samtidig skabe resultater og forbedre din gaming-oplevelse, hvorfor mange ofte investerer i de lidt dyrere produkter. Og noget, der er med til at forbedre din gaming-oplevelse er naturligvis RGB-baggrundslys, hvor Corsair giver dig muligheden for at vælge mellem 16.8 millioner farver.

Detaljer:

Trådløs eller kablet

Kabellængde: 1.8m

16.000 DPI

Antal knapper: 9

Dimensioner: 12.68 x 8.92 x 4.32 cm.

4-zoners belysning

3 profiler

ROCCAT Leadr Wireless RGB / 1.299,- kr. / Se her

Hvis du er på udkig efter det bedste af det bedste gamer-udstyr, så behøver du ikke søge længere. Roccat Leadr er blandt de eksklusive gamer mus, hvorfor det er en perfekt kandidat, hvis det skal være lidt ekstravagant. Det er et voldsomt prisskilt, men du får naturligvis meget for pengene.

Roccat Leadrs egenskaber strækker sig da også udover det sædvanlige, hvorfor musen i den grad vil bidrage til en gaming-oplevelse udover det sædvanlige. Du får en masse muligheder med musens gaming-kompetencer, hvilket den har en masse af, hvorfor musen er ideel til den hardcore gamer.

Den eksklusive gaming mus

Det er først og fremmest værd at nævne, at musen både kan bruges som trådløs samt kablet. Det kan være yderst distraherende, hvis der ligger løse kabler og flyder. Det er ikke de ideelle omstændigheder, hvis du prøver at fokusere, hvorfor mange vælger at bruge den som trådløs.

Det er dog ikke det eneste, der er imponerende ved dette. Det ses ofte, at trådløse gaming mus oplever forsinkelser, men det er ikke et problem med Roccat Leadrs. Det er ekstraordinær kvalitet, hvor den trådløse forbindelse er helt uden forsinkelser og lag med en signalfrekvens på 1000Hz.

Fortrinlig kvalitet

Det skal ikke komme som nogen overraskelse, at kvalitet er bedre end god. De har formået at give den trådløse forbindelse op til 20 timers strøm, inden den skal oplade. Du får en DPI på 12.000, så vil du være garanteret forbedringer, hvor du vil være mere præcis og effektiv, især hvis vi snakker FPS.

Den omtalte sensor, med dens akkurate sensibilitet, er en Owl-Eye optisk model. Det hører med til musens ydre, at det har et 2D mousewheel, og så har den 14 knapper, som alle kan programmeres, så det passer til lige dine behov. Det er et overdådigt design, der gemmer på en masse.

Detaljer:

Trådløs eller kabel

Kabellængde: 1.8 m

12.000 DPI

Dimensioner: 12,6 x 8 x 4,5 cm.

Vægt: 134 gram

16.8 millioner farver

HyperX Pulsefire FPS / 499,- kr. / Se her

Du er kun så god, som dit sidste game. Og hvis du ønsker at forbedre dig selv, så du kan være god i hvert game, så er HyperX Pulsefire din bedste holdkammerat, der vil hjælpe dig gennem kampens hede. Du vil altid yde bedre, hvis du har en hurtigreagerende og trofast gaming mus ved din side.

Det behøver heller ikke at være dyrt, hvis man ønsker at få ham på holdet. HyperX Pulsefire er et perfekt eksempel på, at man godt kan gå budget-venligt, men samtidig finde noget, der er af høj kvalitet. Pulsefire FPS’ har en ekstrem nøjagtighed, der vil se dig gå vejen til tops på scoreboardet.

Den er god, den er billig

Pulsefire FPS er da også designet i præcisionsøjemed. Den er bygget op omkring en Pixart 3310 sensor, der skaber de bedste vilkår for dit spil. HyperX Pulsefire er også udstyret med store museskøjter, der bidrager til, at musen har en meget glat og flydende bevægelse.

Den har en maksimum DPI på 3.22, som du samtidig har muligheden for at justere op og ned på, imens du spiller. Det hele er med til, at du får en mus, er passer til dig og dine behov. De knapper, du finder på musen, er udført i holdbart materiale, hvorfor den også kan udstå de helt lange sessions.

Præcision er i fokus

Den omtalte Pixart 3310 sensor, er med til at garantere en perfekt præcision, og så har den også lynene hurtig responstid. Der er, som tidligere nævnt, fire forskellige DPI-indstillinger, du kan justere på, hvorfor Pulsefire altid vil passe perfekt til netop din måde at spille på.

Det er også et ergonomisk design, der bevirker, at du vil kunne udstå dine lange sessions, uden at anstrenge muskler. Det gør det, at du kan spille i længere tid, og det vil altid være komfortabelt. De er kendt for deres headsets og keyboards, men nu kom de som lyn og torden ind på musemarkedet.

Detaljer:

Fire forskellige DPI-indstillinger: 400 / 800 / 1600 / 3200

Optisk PixArt PMW3310 Sensor

6 knapper

Rødt LED-lys

1,8 meter kabel

Logitech G703 Wireless / 588,- / Se her

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der vil være en del Logitech-muse på denne liste, da de bare er skræmmende dygtige til det, de laver. Der skal heller ikke herske tvivl om, at Logitech G703 Wireless er blandt deres bedre gaming mus. Det er en mus, der passer i hånden, som hånd i vante.

G703 har utroligt mange ting med i baggagen, herunder et prisskilt, der er til at overkomme, og så vil den samtidig forbedre dine muligheder, når du spiller. Det er samtidig en meget komfortabel mus, hvilket vil sige, at du snildt kan udstå de lange sessions, hvor det ofte bliver lidt mere intenst.

Den er ergonomisk

De havde præcision i tankerne, da de producerede denne mus. Det er derfor, de har udstyret musen med den trådløse Lightspeed-teknologi i sensoren, der bevirker, at musen har en effektiv reaktionsfølsomhed. Det er en følsom sensor, der vil gøre selv E-sportsudøverede tilfredse.

Du vil have mulighed for at indstille musen, alt efter dine behov. G703 har nemlig en sensibilitet fra 200 til 12.000 DPI. Du vil samtidig have muligheden for at programmere seks knapper, der er at finde på musen. Derfor, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er en meget personlig mus.

Den personlige mus

De har heller ikke undladet at give designet opmærksomhed. Det har naturligvis det trådløse aspekt, hvilket vil resultere i mere plads for din hånd og færre distraktioner for øjet, da du ikke har ledninger til at flyde over det hele. Det er også muligt at skifte RGB-lysene mellem 16,8 millioner farver.

De mange farver kan forbedre din gaming-oplevelse, da du kan matche farverne med den høje intensitet, du kan opleve, når du gamer. Og som du nok ved, så handler gaming om konkurrence – mod andre og sig selv. Du skal have det sjovt og blive bedre, og G703 vil hjælpe dig på vej.

Detaljer:

Trådløs eller kablet

Op til 12.000 DPI

16,8 millioner farver

Lightspeed 16K Sensor

Antal knapper: 6

Kompatibel med alle systemer

ROCCAT Kone EMP / 704,- kr. / Se her

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at mange elsker et set-up, der er prydet af alle regnbuens farver. Det kan forøge gaming-oplevelsen, for mange, men der er også en gruppe af gamere, der foretrækker, ikke at have lys tændt overhovedet. Kone EMP lader dig bestemme, hvad du ønsker.

Kone EMP ligger i midten af prisskalaen, hvor den hverken er billig eller dyr. Det er lidt en grå-zone, hvor de fleste har råd til den, uden at skulle sprænge deres budget for måneden. Den har, som nævnt ovenfor, et design, som blandt andet er bygget op om musens mange farvemuligheder.

Kone EMPs design

Det er et meget stilrent design, hvor du frit kan vælge mellem tonsvis af farver. Det er forholdsvist rent og minimalistisk, men som du selv kan pryde med alverdens farver, hvis det er noget, du ønsker. Du har muligheden for at skifte mellem 16,8 millioner farver, hvorfor kun fantasien sætter grænser.

Det er værd at notere, at det ikke er den letteste mus, du kan finde på markedet. Det er dog ikke mange, der kan mærke forskel, medmindre man er en hardcore gamer. Roccat Kone EMPs vejer 116 gram, hvilket vil sige, at du kan mærke, når du rykker med den, men du vil aldrig få ondt.

EMPs funktioner

Det vil være muligt at finjustere DPI’en, så det passer til dine behov. Det skyldes deres teknologi, hvor du kan vælge mellem alt fra 100 DPI, og helt op til 12.000 DPI. Det er derfor ikke overraskende, at musen har et prisskilt på 704,- kr., men det er ikke en pris, der ødelægger éns budget.

Det er nemlig ikke altid nødvendigt, at man betaler en bondegård, for noget udstyr, hvis man kan finde noget, der er af lige så høj kvalitet, men som koster det halve. Det siges ofte, at man får, hvad man betaler for, men man kan altid finde små juveler som denne Roccat Kone EMP.

Detaljer:

Kablet mus

Kabellængde: 1,8 meter

Maksimum 12.000 DPI

Vægt: 116 gram

Antal knapper: 11

16,8 millioner farver

Razer Naga / 799,- kr. / Se her

Hvis I spiller – eller har spillet – World of Warcraft, så er der stor chance for, at du kender én, der har, eller måske du selv har, en Razer Naga-mus. Razer Naga Trinity er nemlig designet, for at give forbrugeren en fordel i MMO/Moba-spil, hvor du vil få kontrol lige ved hånden.

Razer Naga Trinity har nemlig 12 sideknapper, der alle kan bindes til in-game kommandoer, hvilket vil give dig en kæmpe fordel over dine modstandere, da du hurtigere vil kunne eksekvere dine kommandoer, end din modstander. Hvis man kigger på musen i sin helhed, så har den 19 knapper.

Unikt design

Det er en mus, som sagtens kan bruges til andre spil, men som klart anbefales til MMO-spil, da det er i sådanne spil, at den er mest effektiv. Du får, som nævnt ovenfor, mange ekstra knapper, hvilket er utroligt vigtigt, når du spiller MMO-spil, da du ofte har brug for at have mange keybindings.

Hvis man tager udgangspunkt i World of Warcraft, hvor du snildt kan bruge 9-14 taster, når du skal bruge dine abilities, hvorfor det vil gøre din gaming-oplevelse meget bedre, hvis du har en Razer Naga i din hånd, så du enten kan bruge dine abilities med musen, eller sætte op andre keybindings.

5G Optisk Sensor

Razer Naga Trinity er udstyret med en 5G Optisk Sensor, der kan prale af 16.000 DPI, hvilket bevirker, at du kan opnå utrolig præcision og fart. Det vil sikre, at alle dine kommandoer bliver aktiveret nøjagtigt, som du har planlagt. Alt i alt, så vil det betyde, at du bliver bedre og hurtigere.

Som tidligere nævnt, så vil du kunne bruge de 12 sideknapper som in-game kommandoer, der vil give dig overhånden. Du kan bruge dem til dine abilites, trinkets eller cooldowns, hvilket vil give dig en hurtigere responstid, end dine modstandere, eller være med til, at din DPS forbliver høj i raids.

Detaljer:

5G Optisk Sensor

19 knapper totalt

Razer Chroma

3 udskiftelige sidepaneler med 2, 7 og 12 knapper

Mekaniske switches

Vægt: 120 gram

Dimensioner: 11,9 x 7,4 x 4,3 cm

SteelSeries Sensei 310 / 509,- kr. / Se her

Som tidligere nævnt, så har danske SteelSeries længe været på toppen af markedet, når det kommer til gaming mus, fordi de altid er fremragende all-around. De kan ofte bruges til alle spilgenre, hvilket er grundet deres design. De er nemlig ofte designet, så de kan bruges af venstre- og højrehåndet.

SteelSeries Sensei 310 har et unikt og smart design, med dets visuelle makeover. Det er altså en mus, der har scoret perfekte anmeldelser i diverse tests fra både spilsider og spilmagasiner. Det skyldes, at dets design er lavet således, at musen kan bruges til alle spil, du kan komme i tanke om.

Sensei 310 scorer topkarakterer

Det bliver kun bedre af, at SteelSeries Sensei 310 blot koster 509,- kr., hvilket er meget billigt for en mus, der har så mange egenskaber, og som er så uhyre vild. Sensei 310 er i en klasse for sig selv, hvilket alt sammen betyder, at du får én af de bedste gaming mus, for meget billige penge.

Det er tidligere beskrevet, at musen kan bruges af venstre- og højrehåndet, hvilket giver mange pluspoint i bogen. Det skyldes den visuelle makeover, som SteelSeries har valgt at pryde musen med. Det er samtidig et design, der giver et komfortabelt grip, hvilket betyder, at du kan game i timevis.

Sensei 310s funktioner

I forlængelse af designet, så får du en mus, der er udstyret med den nye, optiske sensor, som SteelSeries kalder for TrueMove3. Det er en sensor, der bevirker, at du har 1:1 tracking hele tiden. Det er ikke mange gaming mus, der kan bryste sig med noget, der er så vildt som dette.

Du vil også have muligheden for at kunne justere på din DPI, hvor du, som maksimum, kan sætte den til 12.000 DPI. Du har dog også muligheden for at sætte den helt ned til 100 DPI. Sensei 310 har naturligvis også LED-lyseffekter, som du kan justere efter dine egne behov.

Detaljer:

God all-around

Højre- og venstrehåndet

Flot design

Kan gå op til 12.000 DPI

Kabellængde: 2 meter

Knapper: 8

Vægt: 92 gram

Dimensioner: 7.39 x 12.51 x 3.8 centimeter.

Xtrfy XG-M2 / 449,- kr. / Se her

Hvis du leder efter en særdeles stærk gaming mus, der har de nødvendige funktioner, men du ikke har lyst til at sprænge budgettet, så led ikke længere. Xtrfys XG-M2-mus har nemlig de nødvendige funktioner, du har brug for som gamer, hvor den blandt andet er udstyret med en optisk sensor.

Den omtalte sensor er udviklet og finjusteret til en grad, at det næsten er noget af det ypperste, du kan få, når det kommer til præcision, komfort og fart. Det er dog langt fra det eneste, den har at byde på. Den er også udstyret med en gummioverflade og teflon skates, så den er friktionsfri.

Perfekt til FPS

XG-M2-musen kan varmt anbefales, da den både er god til prisen, men den er også suveræn all-around. Du kan spille alle spil med en mus som denne, hvor du har hele fem knapper, du kan programmere, så det det passer til netop din måde at spille på, men den anbefales til FPS.

Du kan naturligvis finjustere DPI’en, hvilket næsten er et must i nutidens gaming-verden. Det kan gøres ved noget så nemt, som at skrue op og ned, i stedet for at skulle ind og bladre alle dine profiler i gennem. Det er et tiltag som dette, som utroligt mange gamere byder velkommen med åbne arme.

Design og funktioner

Noget, som mange gamere finder vigtigt, er, om musen kan udstå det helt hårde sessions, der kører på i timevis. Det korte svar til dét spørgsmål, er ja. XG-M2 er designet således, at den ligger perfekt i hånden, og vil også gøre det efter flere timer. Det er noget, som langt de fleste vil nikke genkende til.

Noget andet, som mange tænker på – og med god grund – er musens responstid. Det er med et smil på læben, at man kan fortælle, at denne mus har en responstid på 1 ms. Og taget i betragtning af, at musen blot koster 449,- kr., så får du meget for din penge, hvis du vælger at kaste dem efter XG-M2.

Detaljer:

PMW 3310 Optical Gaming Sensor

3-zone LED-lys

On-the-fly DPI-justering

Teflon skates

Kabellængde: 2 meter

Vægt: 112 gram

Corsair Harpoon RGB / 499,- kr. / Se her

Det havde heller ikke været en komplet liste, hvis man blot havde én gaming mus fra Corsairs sortiment. De har så mange testvindere, og gaming mus, der bliver rost til skyerne. De har nemlig øje for detaljen, de forstår sig på kvalitet, og deres designs er fremragende, hvorfor de er på toppen.

De producerer dog deres gaming mus med ét formål, og kun ét formål. De er nemlig produceret, så det kan bruges af alle gamere verden over. Der skal derfor ikke herske nogen tvivl om, at deres gaming mus fortjener en plast på denne liste, da den er billig og har et meget højt potentiale.

Design og pasform

Corsair har, som nævnt ovenfor, altid være skarpe, når det kommer til deres designs. Og grundet dets design, så ligger deres Harpoon RGB fantastisk i hånden, hvorfor den er utroligt lækker og behagelig at spille med, uafhængigt af, hvor lang tid, du har planer om, du skal spille.

Hvis du er ny inden for gaming-verden, og du leder efter en god starter-mus, så er er dette den perfekte kandidat. Det er dog ikke kun nybegyndere, der kan gøre brug af en mus som denne, da du, uanset hvad, får rigtigt meget for dine penge. Det er dog anbefalet, at den bruges til FPS-spil.

Billigt, men høj kvalitet

Det er også muligt at bruge musen trådløst, hvilket mange finder meget behageligt. Og selvom, at den er trådløs, så ændrer det ikke på forbindelseshastigheden, der forbliver på under 1 ms. Harpoon RGB vejer også blot 99 gram, hvilket bevirker, at du kan spille i længere tid, uden at blive træt.

Du kan sågar spille i 60 timer, hvis du vælger at bruge den trådløse funktion, men ellers er det naturligvis også muligt at bruge kabelbaseret forbindelse. Endvidere, så er musen udstyret med Omron-kontakter, der kan klare 50 million klik, samtidig med, at du håndterer dine 10.000 DPI.

Detaljer:

Trådløs eller kabelbaseret

Knapper: 6

Vægt: 99 gram

10.000 DPI

Dimensioner: 6.83 x 11.55 x 4 centimeter

ZOWIE by BenQ EC2 / 599,- kr. / Se her

BenQ er et verdenskendt brand, hvor folk blandt andet kender for dem deres skærme. De har, i samarbejde med Zowie, udarbejdet et nyt skud på stammen, nemlig deres EC2-mus. Du får naturligvis en mus, der er 100% gaming-orienteret, der har diverse funktioner og rent design.

Dets design er nemlig meget minimalistisk, og det er med det til at give musen et super skarpt look. Det er også en mus, der er rettet mod de personer, der hader at blive distraheret af alverdens RGB-lys, når de sidder og spiller. Det har EC2 ikke noget af, så der er ikke så meget dikkedar.

EC2 LOD

Zowie er nok mest kendt for deres LOD – Lift off distance – som ligger på 1,5-1,8 millimeter, hvilket kan være behjælpeligt, hvis du er i en situation i eksempelvis CS:GO hvor du ønsker et stabilt aim, men samtidig være i stand til at ramme nogle onde flick-shots. Det er intet mindre end guld værd.

Det skal derfor ikke komme som nogen overraskelse, at Zowie EC2-musen er blandt de bedste på markedet, når det kommer til FPS-spil, såsom netop CS:GO. EC2 er en ergonomisk højrehåndet mus, som vil passe godt ind i alles hænder og greb, hvor den vil være meget behagelig at spille med.

Pris og funktioner

Zowie EC2 ligger omtrent i midten af skalaen, hvor den passer meget fint ind. Det er ikke dyrt, og det er heller ikke helt billigt. Det, der er vigtigt at notere, er, at man altid får kvalitet for pengene, hvis man handler hos Zowie. De har altid forbrugerne i tankerne, når de producerer deres produkter.

EC2-musen har også en PMW3360-sensor, der er bland de bedste, du kan få. Det betyder, at du kan være sikker på, at din mus ikke svigter, selv når du er midt i det mest intense kampe. Det er en simpel plug-and-play mus, hvor du ikke skal bruge en driver, for at kunne bruge den. Simpelt.

Glorious Model O / 429,- kr. / Se her

Hvis du ønsker en mus, som ikke falder ind under normen, så vil du helt sikkert finde denne Glorious Model O meget interessant. Den er at finde i det lidt lavere prisleje, hvilket man ikke klager over – specielt fordi, at du får valuta for pengene. Du får stort set alt, du kunne få brug for, når du spiller.

Det er samtidig en mus, der er meget let, hvilket gør, at det næsten føles som om, du spiller trådløst. Og så til kun 429,- kr. Det er et mærke, som mange gamere ikke kender til, eller kun har hørt meget lidt om. Det er dog vigtigt at notere, at en mus som denne, sagtens kan hamle op med de store.

Den har meget at byde på

Den passer perfekt ind i enhvers hånd, og den er meget god til dem, der bruger Grib-grebet. Muligheden for at justere musens RGB-lys får du naturligvis også, hvor du kan vælge mellem 16,8 millioner farver. Det er samtidig én af de bedste sensorer, og så vejer den blot 69 gram.

Du vil også kunne indstille din DPI trinløst, hvor maksimum ligger på 12.000 DPI. Hvis du ikke ønsker at skifte den hele tiden, og du blot spiller et par spil, så har du muligheden for at oprette tre profiler, som du kan skifte imellem, alt efter, om du spiller CS, Fortnite, eller noget helt tredje.

G-Skates

Glorious Model O kommer med de glatte G-Skates, som er en speciel teknologi, der er udviklet til musen. De består af 100% ren Virgin PTFE, der garanterer, at din mus vil glide, som skøjtede den på isen. Det, kombineret med en lang levetid, samt en unik, fleksibel Ascended Cord, er fantastisk.

Det er musens Ascended Cord, der bevirker, at det næsten føles som om, at du spiller med en trådløs mus. Det bevirker, at du får en utrolig kontrol over, blandt andet dit aim, da du ikke har en ledning, der modstrider dine bevægelser. Du vil ikke fortryde dit køb af denne mus.

Detaljer:

PMW-3360 Sensor

Knapper: 6

Vægt: 67 gram

Op til 12.000 DPI

Lift-off: 0,7 millimeter

USB-kabelbaseret

Disclaimer

Vi ønsker at gøre opmærksom på, at produkterne, du finder på denne liste, ikke er testet af os personligt, men derimod af eksterne personer fra diverse spilsider og spilmagasiner. Der er også taget højde for kommentarer fra forbrugerne, der selv har testet produkterne.

Hvorfor skal man købe en gaming mus?

Der er sikkert mange af jer gamere, der er blevet spurgt om, hvad forskellen er på en normal mus, og så jeres gaming mus. Det korte og det lange er, at en gaming mus er en normal mus, der dog har nogle features, der gør, at musen er mere velegnet til at spille computerspil, end f.eks. arbejde.

De funktioner, der bliver nævnt ovenfor, kunne eksempelvis være musens programbare knapper, dens DPI, vægten, der kan justeres, og så musens design og responstid. Det er alt sammen noget, der er med til at forbedre din gaming-oplevelse, da den kan være med til at øge din præstation.

Den almindelige mus og gaming mus deler dog den mest essentielle funktion – man skal kunne bevæge musemarkøren. Det er dog noget, som en gaming mus ofte vil gøre meget hurtigere og meget mere præcist end den normale mus, hvis du altså lykkes med at finde den rigtige mus.

Trådløst eller kabelbaseret?

Det vil være muligt at finde gaming mus som trådløs og med kabel, ligesom det fremgår af listen. Det er dog ikke mange år siden, at de trådløse gaming mus var så dårlige, at de næsten var ubrugelige. Der er dog sket meget siden, hvorfor mange har valgt at tage skiftet over til en trådløs mus.

Det er dog værd at notere, at hvis du ønsker den bedste tracking samt hurtigste responstid, så vil en kabelbaseret mus næsten altid være bedre. Den hurtige responstid er f.eks. vigtigt i CS:GO. Det er derfor heller ikke nogen overraskelse, at alle de professionelle CS:GO-spillere spiller kabelbaseret.

Hvad er DPI?

Du har sikkert også hørt om DPI. Det er en forkortelse for Dots Per Inch – pixels per tomme – og det skal forstås sådan, at hvis du har at gøre med 1.600 DPI, og du flytter din mus én tomme, så vil din markør rykke 1.600 pixels på skærmen. Derfor, des højere DPI, des mere følsom bliver din mus.

Det hele handler derfor om personlig præference. Det kan være, du ikke ønsker høj DPI, så du har et stabilt aim, eller måske ønsker du en høj DPI, så du har mulighed for at lave et ondt flick-skud i CS. Det er dog værd at notere, at der naturligvis er plusser og minusser ved begge muligheder.

Programbare knapper

De kaldes også for genvejsknapper af mange, og de er også at finde på utroligt mange gaming mus. Hvis du spiller MMO eller MOBA, så vil en mus, der har mange knapper være en oplagt kandidat. Det er typisk i World of Warcraft, eller måske endda Fortnite, de bliver brugt.

Det er typisk high-end muse, der har mange knapper. Det tillader dig at omprogrammere knapperne, så du kan bruge dem til keybindings eller genveje. Det er med til, at musen bliver mere personlig.

Design og komfort

Det er igen noget, der afhænger meget af dine personlige præferencer. I nutidens gaming-verden er der millioner af designs, og det er ikke sikkert, at din hånd passer lige godt på dem alle. Det skal være muligt at udstå de lange sessions, uden du får ondt eller det bliver ubehageligt.

Det spiller også en rolle, om du vil have en mus, der har flere lyszoner, eller du ikke ønsker noget lys overhovedet. Der er nemlig mange, der føler, at RGB-lys bliver distraherende, hvorfor de typisk har dem slukket. Du skal også tænke over vægt. Det er igen op til personlig præference.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *