PlayStation 5: hvad ved vi?

Alt vi ved om den kommende PlayStation 5

Vi er ikke engang halvvejs gennem 2020, men Sony har allerede afsløret flere detaljer om den komme PlayStation 5. Vi har set konsollens tekniske specifikationer, såvel som den nye DualSense-controller. Sonys nye konsol er sat til at ankomme i denne feriesæson, og selvom vi ikke kender til prisen eller den præcise lanceringsdato, bør vi modtage nye deltaljer, som året skrider frem.

Det første vi ved er, at konsollens officielle navn kommer – ikke overraskende – til at være PlayStation 5. Dette havde man forventet. Vi har også lært, hvordan logoet ser ud, og det er lige så ligetil som navnet. Det er det klassiske PlayStation-logo, som også vises på controlleren, der kaldes DualSense. Controllerens navn stammer fra dets udvidede egenskaber, herunder mere haptisk feedback og variabel modstand i triggerne. Controlleren rocker også et helt nyt look med et sort-hvidt design. I løbet af 2019 blev det også afsløret, at PlayStation 5 vil have bagudkompatibilitet og SSD-opbevaring. Det vil også understøtte PSVR. Sony har også skitseret nogle grønne, energieffektive initiativer, for den næste generation.

Hvis Sony går i samme fodspor, som da de afslørede PlayStation 4, så kan vi forvente en PlayStation Meeting-begivenhed. Der har været mange spekulationer om, at det kunne blive afholdt i februar, men det skete ikke. Hvis, eller når sådan en begivenhed bliver afholdt, kan det være, at vi får tilkendegjort prisen og lanceringsdatoen. Når Sony agter at rulle ny information ud, vil det ikke være til det event, du forventer. Sony planlagde at springe E3 2020 over, før den blev annulleret, og det samme med GDC 2020 på grund af COVID-19.

Nedenfor kan du finde alle de kendte detaljer om Sonys kommende konsol. Det er yderst sandsynligt, at vi vil høre flere detaljer – store som små – i de kommende måneder, så sørg for at følge med på siden som flere detaljer bliver bekræftet.

Lanceringsdato

Dette er nok ét af de spørgsmål, der er på flest læber. Hvornår bliver PlayStation 5 lanceret? Sony, som vi nok havde forventet, er meget spændt på sagen, og det eneste vi ved er, at det bliver i feriesæsonen i dette år. Microsoft har også sat deres nye konsol i det samme vage vindue, men historisk set, så har november været en mere hyppig måned for konsoludgivelser. Der går dog nok ikke super længe før du kan tilmelde dig notifikationer fra de store forhandlere, om at forudbestille den nye konsol.

Prisen

Igen, så har Sony ikke bekræftet, hvad den nye konsol kommer til at koste, men de har sagt, at prisen vil blive meget attraktiv for gamere.

”Jeg tror, at vi vil være i stand til at lancere den til en anbefalet udsalgspris, der vil appellere til gamere i lys af dets avancerede featuresæt”, sagde Mark Cerny, hovedarkitekten bag PlayStation 4, og som i øjeblikket arbejder på dens efterfølger.

Vi havde ikke forventet en anden udtalelse, men man får en fornemmelse af, at Sony har lært af PlayStation 3s ublu pris.

Vil PlayStation 5 være bagudkompatibel med PlayStation 4-spil?

Dette er også et spørgsmål, der er på manges læber. Cerny har bekræftet at PlayStation 5 vil være bagudkompatibel med PlayStaton 4-spil. Dette er en stor nyhed for de mange gamere, der var skuffede over PlayStation 4s manglede bagudkompatibilitet med PS3, PS2 og PS1-spil.

Hvilke spil kan vi så forvente at kunne spille på PlayStation 5? Vi har endnu ikke set en komplet liste, men Cerny har sagt, at de 100 mest spillede spil på PlayStation 4 vil kunne spilles på PlayStation 5 til lanceringen og endda endnu bedre end på PlayStation 4.

PlayStation 4-spil på PlayStation 5 med boostede frekvenser har også tilføjet kompleksitet. Det er et kæmpe boost, og nogle spil kan ikke klare det. Spillene skal testes spil til spil. Resultaterne ser dog fremragende ud. Vi har kigget på de 100 mest spillede PlayStation 4-titler, og vi forventer, at næsten alle disse vil kunne spilles på PlayStation 5”, siger Mark Cerny.

Som tidligere nævnt, så vil PlayStation 4 spil køre endnu bedre på PlayStation 5. Cerny demonstrerede dette ved at vise loading screenen fra Insomniacs, Spider-Man, hvor det tog mindre end ét sekund på PlayStation 5, sammenlignet med de 15 sekunder på PlayStation 4 Pro. Sony viste imponerende hurtige indlæsningstider under en investorpræsentation i maj måned. I kan se videoen nedenfor, som blev fanget af Wall Street Journal-reporter, Takashi Mochizuki.

PlayStation 5-specs

Hér har Sony været overraskende direkte med deres detaljer. Sony har bekræftet, at PlayStation 5 vil indeholde en AMD-chip, der har en CPU, der bygger på en tredjegenerations Ryzen. Den har otte syv-nanometer Zen 2-mikrochips. Konsollen understøtter også 8K-grafik, men dette vil dog afhænge af jeres fjernsyn. Og slutteligt vil den understøtte 3D-lyd.

Den ovennævnte SSD betyder, at spil indlæses hurtigere, og den vil kunne håndtere flere objekter på skærmen på én gang end den nuværende HDD-drevne PlayStation 4. Det betyder også, at alle karakterer og kameraer vil kunne bevæge sig hurtigere gennem diverse spilverdener, da alle miljøer bliver indlæst meget hurtigere. Det medfører også hurtigere installationstider og programrettelser. Som en sidste detalje ved vi, at PlayStation 5 ikke går samme vej som Xbox One S All-Digital Edition, som ikke inkluderer et diskdrev. Dette har de ikke valgt at gøre, da de fortsat ønsker, at man kan købe fysiske spil. PlayStation 5-disken har en kapacitet på 100 GB, og så vil den understøttet 4K Blue-Ray. Sony har også bekræftet, at den vil understøttet 4K-visuals på 120Hz for dem, der har en skræm, der kan understøttet det.

CPU 8x Zen 2 Cores at 3.5GHz (variable frequency)
GPU 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz (variable frequency)
GPU Architecture Custom RDNA 2
Memory/Interface 16GB GDDR6/256-bit
Memory Bandwidth 448GB/s
Internal Storage Custom 825GB SSD
IO Throughput 5.5GB/s (Raw), Typical 8-9GB/s (Compressed)
Expandable Storage NVMe SSD Slot
External Storage USB HDD Support
Optical Drive 4K UHD Blu-ray Drive

Controlleren

Sony har også åbnet op for deres vision for PlayStation 5-controlleren ved at sige følgende:

Det var ét af vores mål at uddybe følelsen af fordybelse, når du spiller spil, og lige dét havde vi mulighed for med vores nye controller, hvor følelsen af berøring kan bidrage til dette. Derfor vil den nye controller indeholde haptisk feedback, der skal erstatte rumble-teknologien, der findes i den nuværende PS4-controller. Haptisk feedback gør, at du føler hele den brede vifte af feedback, og hvis du tonser ind i en væg i en racerbil, så vil det føles meget anderledes end hvis du bliver tacklet i FIFA. Du vil sågar få en fornemmelse i controlleren, når du løber gennem marker og mudder”.

Controller

Den 7. april delte Sony yderligere detaljer og bekræftede, at controlleren gør brug af et genopladeligt batteri. De afslørede også designet, som du kan se ovenfor. Den har et hvid-sort look, og så har den en indbygget mikrofon, så du ikke behøver at bære et headset, for at være en del af stemmechats. Desuden er Share-knappet som vi kender fra PlayStation 4 erstattet med, hvad Sony nu kalder for Create-knappen.

”Hvis vi kigger på Create-knappen, så er vi igen banebrydende for nye måder at spillere kan oprette episk gameplay med resten af verden, eller bare se det igen for dem selv. DualSense markerer en radikal afvigelse fra vores tidligere controllere og fanger, hvad vi føler om det kommende generationsspring. Controlleren og de innovative funktioner i PlayStation 5 gør, at vi fortsætter vores mission med at skubbe grænserne for spilverdenen – nu, og i fremtiden”, siger SIE-chef, Jim Ryan.

 

 

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *